maanantai 7. lokakuuta 2013

Terveiset Mongoliasta!


Junamatkustus sai hetkeksi väistyä ja matka Mongoliaan ja Ulaanbatoriin taittui vaihteeksi bussilla. Matka kesti noin 12 tuntia ja täytyy sanoa että täkäläisiä busseja ei todellakaan ole suunniteltu puoltatoista metriä pidemmille matkustajille. Kahdentoista tunnin aikana sitä kerkeää ihminen vääntämään itsensä mitä mielikuvituksellisimpiin solmuihin  yrittäessään löytää siedettävää asentoa. Junan vaihtaminen bussiin lyhensi matka-aikaa tällä kertaa kuitenkin puoleen ja hintakin oli halvempi, joten valinta ei ollut vaikea. Perille päästiin ja matkalla saatiin jo hieman ensimakua maisemista. Ulaanbator on yli miljoonan asukkaan kaupunki, mutta muualla ei sitten juuri mitään olekaan. Lehmiä, lampaita, hevosia ja muutamia yksinäisiä jurttia lukuunottamatta aika autiota on.






 Muutama päivä on vietetty nyt kaupunkiin tutustuen ja kunnon turistien tapaan kameran linssin läpi paikallista menoa ihmetellen. 































Ulaanbatarin katuja tutkiskellessamme bongasimme sattumalta mainoksen tapahtumasta, jossa oli ainakin kuvasta päätellen luvassa jonkinmoisia lentäviä paperilyhtyjä. Nappasimme mainoksesta kuvan ja näytimme sen hostellin emännälle. Suuntaohjeet saatuamme päätimme lähteä katsomaan mitä paikanpäältä oikein löytyy. Paljastui, että kyseessä oli buddhalainen juhlapäivä ja paikalla melkoisesti porukkaa. Ei siis muuta kuin sekaan vaan! Koko paikallinen stadium oli täynnä tulia ja kovaäänisistä kaikui munkkien etualan lavalla hymisemät rukoukset. Tunnelma oli aivan upea, ja kun paperilyhdyt lopulta lähetettiin matkaan, taivas täyttyi erivärisistä leijailevista valopisteistä. Näkymä oli lumoavan kaunis. Lyhtyjen sytyttäminen ja onnistunut matkaansaattaminen vei ollut tehtävä aivan helpoimmasta päästä ja vaati hieman harjoittelua, mutta onneksi paikalliset auttoivat ensikertalaisia. Kaikenkaikkiaan melkoinen onnenpotku että satuimme mainoksen tapahtumasta huomaamaan ja vielä oikeana päivänä kaupungissa olemaan.

















Seuraavaksi vuorossa on vaatevarastojen täydentäminen simällä pitäen tulevaa reilun viikon retkeä Keski-Mongoliaan ja Gobin autiomaahan. Lauantaina oli teepaitakeli iltaan asti, mutta luvassa on lunta ja pakkasia.

2 kommenttia:

  1. KIITOKSET viesteistäsi ja nauti matkan antamista uusista haasteista.
    Turvallista matkan jatkoa...
    t. Kaustarfoltsi eno ja hänen vaimonsa Siv

    VastaaPoista
  2. Kiitos, yritän parhaani mukaan ottaa kaiken irti tästä ajasta :)

    VastaaPoista