perjantai 27. syyskuuta 2013

Takana siirtymä Tomskista Irkutskiin, tällä kertaa matkaa kertyi noin 1700km ja rapsakat 30 tuntia. Junat vaan  huononee, mutta meno sen kun paranee. Jos olette joskus miettineet, miltä äimänkäki näyttää, sellainen olisi nyt ollut bongattavissa useampaan otteeseen junassa Tomskista Irkutskiin. Politiikka pysyköön politiikkana ja rikkaat turistit omana lukunaan, mutta onhan nämä tavalliset venäläiset aivan mainiota porukkaa.




Alapetien rouvat ottivat mut heti junaan saavuttuani hellään huomaansa ja aivan holtittoman paapomisen kohteeksi. Koska Baikalilla on kylmä, olivat rouvat sitä mieltä, että minä en voi olla junassa ilman sukkia. Huolimatta siitä, että junassa oli reippaasti kolmekymmentä astetta lämmintä ja jatkuva hiki. Niinpä he yhteistuumin kaivoivat nyssäköistään komeat harmaat joulukuvioiset sukat ja epätoivoisists vastusteluyrityksistä huolimatta pukivat ne omin pikku kätösinsä mun päivän kengissä hionneisiin jalkoihini. Ei siinä sitten auttanut muuta kuin antautua, ja tunkea jalat paikalliseen tyyliin sukkineen päivineen släbäreihin. Ja suomalaisia kun aina mollataan sukista sandaaleissa :D






Vastapäisessä pedissä majaili suuri herrasmies Ivan(firefighter!). Ivan puhui jopa vähän englantia ja toimi alkumatkasta tulkkina mulle ja alakerran mammoille. Vaunuemännän jaettua lakanat Ivan sitten otti ja petasi mullekin lakanat valmiiksi sänkyyn, mun mumistessa ihmeissäni spasiboita vieressä. Matkan jatkuessa Ivan sitten halusi eräällä väliasemalla iltakävelylle asemalaiturille,  ja kävi ostamassa mulle kioskista kävyn. Jep, kävyn! Nyt on sitten plakkarissa jo soppalusikka ja käpy, odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi...  Aamulla vielä ennen omaa asemaansa Ivan kävi tarjoilemassa unenpöpperöiselle suomalaiselle aamukahvit sänkyyn. Olis ilmeisesti ollut emännän paikka vapaana jossain Siperialaisessa tuvassa, mutta ajattelin nyt vielä kuitenkin jatkaa matkaa.
























Nyt on taskussa bussilippu huomiselle aamulle kohti Olkhonia, Baikalin suurinta saarta. Suihkuttomat ja wi-fittömät seudut odottavat taas pientä kulkijaaa. Baikal ja banja, täältä tullaan!

5 kommenttia:

  1. Mahtavat sukat! Släbäreissä, mä en kestä! :D Mutta aivan ihania mummoja! Ties vaikka olisit Ivanin myötä saanut tuollaisen ihanan mummelin anopiks ;)

    Mua jäi kyllä mietityttämään, mitä tuo käpy symboloi...? Meillä nimittäin aikanaan oli kotona tuollainen iso (ja pölyinen) käpy. Se on aina ollut jossain laatikossa tai meillä leikeissä mukana, mutta en yhtään tiedä mistä se on ilmestynyt. Eli jos ratkaiset kävyn arvoituksen, niin kerrohan meillekin!

    Hyvää jatkoa reissulle! Ja jos kellään ei ole suihkua, kaikki haisee yhtä pahalle. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kyllä että tämän kävyn merkitys jää ikuiseksi arvoitukseksi. Ja totta tosiasn, kyllä tähän suihkuttomaan kiertolaiselämään alkaa tottua. Yhtä pahalta haistaan varmaan kaikki ja jokaista peseytymismahdollisuutta osaa arvostaa ihan uudella tavalla :D

      Poista
  2. Jee! Noi sukat on kyl hei ihan mahtavat! :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista